Links

Michael Connelly’s egen hjemmeside kan ikke undgås. Den har mange spændende sider, og en kort præsentation af hver bog. Det kan anbefales at kigge under ‘Message Board’, hvor bøgerne og andet bliver diskuteret af læserne. Der er spoiler alerts, hvis man ikke vil have ødelagt spændingen, og erfare noget vigtigt fra bøgerne, inden man har læst dem.

blog-logo770

Michael Connelly’s Facebook side find_us_on_facebook_badge

553_thForlaget Klim, der udgiver bøgerne på dansk, sælger flere af Michael Connelly’s bøger. Deres side om forfatteren bliver dog ikke opdateret så tit.

Mangler man bøger i serien, kan man tjekke antikvariat.net.

Nyhedsarkiv 2008-2015:

14. April 2015:

Klim skriver på deres side, at Snehvide udkommer d. 26/5 i år. Snehvide er den nye titel på ‘Den Sorte Boks’. Det er Connellys 25. bog, og ikke som Klim skriver, den 25. han har skrevet om Harry Bosch.

20. Marts 2015:

TV serien Bosch har været en succes, så der kommer en sæson 2. Den bliver baseret på bøgerne Mafiaspil, Magtspillerne og Den sidste prærieulv. Connelly er lige nu igang med at skrive næste Bosch/Haller bog. Den kommer til at hedde The Crossing og udkommer i England d. 22. oktober og i USA d. 3. november.

7. Februar 2015:

Om præcis en uge, d. 14. februar, kan man se alle 10 episoder af Bosch på HBO Nordic. Traileren kan ses her:

21. December 2014:

En fin lille nyhed, der var gået under Connellysidens radar, slutter året fint af: TV serien Bosch, vil blive vist på HBO Nordic, sikkert allerede til februar 2015. Rigtig glædelig jul og godt nytår til alle brugere af siden, og tak for mails og venlig opbakning!!!

5. December 2014:

Jeg får desværre ikke længere svar på mine mails til Klim, men så er det jo godt, at der findes andre metoder. Klim har i går ændret udgivelsesdatoen på Den sorte boks fra 3/11-2014 til 30/8-2015. Det er hårdt at være Connellyfan i lille Danmark!

4. November 2014:

Så udkom The Burning Room og måske udkommer Den Sorte Boks d. 30. november…vi får se!!

6. April 2014:

Bosch TV Serie

Så blev det officielt: Bosch som TV serie er en realitet. Amazon har bl.a. valgt Bosch som en af de serier, de vil producere. I første sæson kommer der 10 episoder, der vil være baseret på Skeletternes By, Det tolvte offer og Echo Park. Connelly og Titus Welliver er i disse dage i Cannes, for at se på mulighederne for at udvide markedet, så vi også kan få mulighed for at se serien i Europa.

15. Marts 2014:

Michael Connelly – Magtspillerne

Så udkom Magtspillerne. Sidst på måneden bliver det spændende, om Amazon vælger Bosch som ny TV serie….

18. Februar 2014:

Michael Connelly – The Burning Room

The Burning Room er næste udgivelse på engelsk. Udkommer 3. november i USA og 6. november i England. Hovedpersonen er igen Harry Bosch.

15. Februar 2014:

En måned til Magtspillerne skulle udkomme. Samtidig står Den Sorte Boks til udgivelse d. 3. november i år. Hvis man er i det positive hjørne, kan man jo lege med tanken om, at den udkommer tids nok til Bogforum 2014. Drømmer man videre, kunne det jo tænkes, at forfatteren selv dukkede op, da der jo er et dansk islæt i bogen…..Pilot episoden af Bosch er i luften, officielt kun for USA og England. Hvis man er lidt snild på søgetasterne, kan den dog findes en del andre steder…..

26. Januar 2014:

Michael Connelly – Magtspillerne

Magtspillerne har fået en forside og ny udgivelsesdato: 15. marts. Pilot episoden af ‘Bosch’ kan vist desværre kun ses hvis man befinder sig i USA eller England. Håber den bliver tilgængelig i resten af verden på et tidspunkt.

7. Januar 2014:

Magtspillerne skulle udkomme til marts, det skriver Klim i hvert fald i deres forårskatalog. Sidst på året skulle der komme en ny Bosch i USA, og engang i foråret vil det blive muligt at se pilot episoden af Bosch på lovefilm.com her i Europa. Interessen for den afgør, om det bliver til en egentlig TV serie.

9. November 2013:

Så er The Gods Of Guilt lige på trapperne. Via den officielle hjemmeside kan man få tilsendt en lille novelle, der har tilknytning til bogen. Læs mere her.

Optagelserne til TV serien ‘Bosch’, er gået i gang i LA. Det er Amazon der står bag, og man laver en ‘pilot’ episode på to timer, som kunder på Amazon kan se til foråret. Herefter bliver det besluttet, om serien skal fortsætte. Det første afsnit er baseret på Det tolvte offer, Skeletternes by og novellen Cielo Azul. Læs meget mere her og nedenfor kan i se et billede af Michael Connelly sammen med Titus Welliver, der spiller Harry Bosch.

11. Oktober 2013:

Meget stille på Connelly siden. Ser ud til at næste Connelly bog bliver The Gods Of Guilt, der udkommer d. 21. november i Europa. The Drop, der fordansket hedder Magtspillerne, står på diverse boghandlersider til udgivelse 31. marts 2014.

21. april 2013:

Hip hip Hurra, Ni Drager er udkommet. Klim kvitterer med en nyhedsmail med den sigende overskrift: Forårssol og ny læsning….og nævner ikke Ni Drager!! 0 stjerner herfra til PR afdelingen!

28. Februar 2013:

Michael connelly ni drager

Ni Drager fik en forside og en udgivelsesdato der skulle være d. 19. April.

28. Februar 2013:

michael connelly the gods of guilt

The Gods Of Guilt udkommer d. 2. december i USA.

13. Februar 2013:

Ni Drager skulle udkomme til april og Magtspillerne, The Drop, til efteråret. Connelly selv er i gang med The Gods of guilt, der skulle være klar til udgivelse i november. Det er en Mickey Haller bog. Lyder til at blive en godt dansk MC år, hvis planen ellers holder!

17. November 2012:

Michael Connelly The Black Box

The Black Box stod ved bagdøren igår, og selvom jeg har lovet ikke at røbe for meget om handlingen i bøgerne, så er jeg nødt til at røbe, at Danmark nu er repræsenteret i Harry Bosch’s univers! Vores egen Sara Blædel får bagerst i bogen en tak for hjælp til de danske oversættelser. Jeg ser allerede nu store muligheder for at lokke Hr. Connelly til Danmark, når den danske udgivelse dukker op….måske. Bogen er samtidig Connely’s 25. på 20 år. Tillykke herfra!

30. Oktober 2012:

Det forlyder desværre, at ‘Ni Drager’ først kommer til foråret 2013. The Drop skulle også være oversat og forventet udgivet efterår 2013, så altså to bøger i 2013, men så er der heller ikke udkommet noget nyt siden Fugleskræmslet i 2011. Samtidig bevirker det igen, at hele to bøger i serien bliver sprunget over!

8. Oktober 2012:

To interessante nyheder dukkede op via spørgsmål stillet til Michael Connelly. En TV serie/film baseret på Skeletternes By og måske materiale fra andre Bosch bøger er i støbeskeen og vil muligvis dukke op engang i 2013. Samtidig er næste bog efter The Black Box også planlagt til forhåbentlig udgivelse 2013. Arbejdstitlen er The Gods Of Guilt og er med Mickey Haller og Harry Bosch.

7. September 2012:

Michael Connelly – Mulholland dive

Mulholland Dive er den tredie samling af noveller i ebogs format. Den indeholder tre noveller på engelsk, der alle har været udgivet før i diverse novellesamlinger. Kan bestilles her. En liste over alle Connelly noveller kan ses her.

25. August 2012:

The Lincoln Lawyer kan nu ses online på filmstriben, hvis man har et login til sit bibliotek.

7. August 2012:

Desværre alt for stille på den danske Connelly side, men ‘Ni Drager’ skulle udkomme i midten af december. Imens producerer forfatteren et filmprojekt om jazz saxofonisten Frank Morgan, ‘Sound of Redemption’. Se mere om projektet her.

9. Marts 2012:

Michael Connelly – The Black Box

The Black Box er titlen på Michael Connelly’s 25. bog og er med Harry Bosch. Den udkommer d. 26 november i USA og d. 22. november i England.

13. Februar 2012:

Mord efter bogen, Michael Connelly. Et tre kvarters TV program i aften på DR2 kl. 23.

5. Januar 2012:

Michael Connelly – 9 DragonsDet lader til at næste bog på dansk bliver 9 Dragons. Den udkommer muligvis i september.

3. Januar 2012:

Michael Connelly – Angle of investigation

Michael connelly – Suicide run

Michael Connelly har udgivet to ebøger, Angle Of Investigation og Suicide Run med 3 Harry Bosch noveller i hver. Novellerne er på engelsk og kan findes i andre novellesamlinger. Hvis man ikke har en ebogslæser, kan man f.eks. downloade en Kindle app til sin pc. ‘Bøgerne’ kan købes her, (prisen er pt. ca 8 kroner pr. styk) og en kindle app til pc kan hentes gratis her.

Den næste bog fra Connelly bliver hans 25. i hans 20. år som forfatter. Den skulle udkomme sidst på året med titlen, The Black Box, og have Harry Bosch som hovedperson.

26. Oktober 2011:

Michael Connelly – The Drop

Så udkom The Drop, mens amerikanerne må vente endnu en måned. The Drop er en Harry Bosch bog og det forlyder, at næste bog, som er Connelly’s 25., også bliver en Bosch!

23. August 2011:

The Lincoln Lawyer DVD Michael Connelly

The Lincoln Lawyer (Limousineadvokaten) udkom i dag på DVD. Der er planer om en mulig TV-serie baseret på bogen. Læs mere her.

1. August 2011:

Michael Connelly – FugleskræmsletSå udkom Fugleskræmslet midt i sommervarmen. Husk at tjekke de 12 weblinks rundt om i bogen!

21. Juni 2011:

Ifølge Saxo udkommer Fugleskræmslet d. 5. august.

5. Juni 2011:

The Lincoln Lawyer udkommer på DVD d. 23. august. Kan bl.a bestilles her. The Drop udkommer d. 25 oktober i England.

24. Maj 2011:

Michael Connelly – Fugleskræmslet

Forsiden til Fugleskræmslet dukkede op på Saxo’s hjemmeside. Desværre også med oplysningen om, at bogen først udkommer d. 31. august……..

9. Maj 2011:

Michael Connelly – The Drop

Så dukkede forsiden til efterårets USA udgivelse op. Så vidt vides er den endnu ikke færdigskrevet, men udkommer d. 29. november i USA. Særligt interesserede kan læse om handlingen her. Fugleskræmslet er forhåbentligt lige på trapperne, og Limousineadvokaten med Matthew McConaughey på forsiden, ligger i den lokale Kvickly…det går da godt!!

21. April 2011:

Fugleskræmslet står nu til udgivelse 31/5. The Lincoln Lawyer går i de danske biografer og har til d.d. indtjent over 50 millioner dollars i USA!! Filmen har fået 4 ud af 6 stjerner i de fleste danske medier…

5. Marts 2011:

Limousineadvokaten – Michael Connelly

Det ser ud til, at den danske paperbackudgave af Limousineadvokaten udkommer d. 18. Marts. Filmen får nu dansk premiere d. 14. april. Den næste Bosch bog, The Drop, udkommer til november i USA. Fugleskræmslet står til udgivelse 31/12, men mon ikke det bliver lavet om til et tidligere tidspunkt (det er i hvert fald set før). Et super Connelly år!!

8. Januar 2011:

Arbejdstitlen på efterårets Bosch bog er The Drop. Klim planlægger en paperback udgave af Limousineadvokaten, der skulle udkomme omkring filmens danske premiere dato. Til efteråret får vi Fugleskræmslet, som den danske oversættelse af The Scarecrow kommer til at hedde.

10. December 2010:

2011 bliver endnu et godt Connelly år. Udover filmatiseringen af Limousineadvokaten, Mickey Haller bogen The Fifth Witness til april, så udkommer der også en Harry Bosch bog til oktober eller november…

26. November 2010:
Limousineadvokaten som film er ved at være færdiggjort og får premiere i USA 18. marts 2011. Ifølge kino.dk får den premiere i DK 5. maj 2011. Trailer kan ses her.

10. November 2010:

Michael Connelly – Den Enes Død

Så dukkede ‘Den Enes Død’ endelig op i postkassen og endnu et hul i Connelly kronologien er opstået, da Bosch bogen, The Overlook, er ignoreret. Ærgerligt men ret typisk for de danske udgivelser. Den skarpe observatør vil bemærke, at forsiden også er ændret…

29. Oktober 2010:

connelly – the fifth witnessMan skal have en mere end almindelig god tålmodig, en god portion humor og en stærk psyke for at være Connelly fan i Danmark. Den enes død er atter udsat, ifølge Klim til d. 18/11.

The fifth witness har derimod allerede fået en forside. Udkommer i USA 5. april 2011 og i England 14. april.

5. Oktober 2010:

Michael Connelly – The Reversal

Klim har desværre udsat Den Enes Død til d. 30/10. Måske for ikke at skabe mere forvirring end godt er, da Cicero har udgivet en krimi af Peter James med samme titel!? Pocket udgaven af Echo Park står til udgivelse sidst i december, ifølge g.dk. Så må vi se om den ‘dato’ holder. The Reversal udkom i USA i dag, men heldige danskere kunne allerede sikre sig den i sidste uge hos saxo.com. Næste bog fra Connelly udkommer allerede til april i USA. Titlen er The Fifth Witness og er endnu en Mickey Haller bog, og Connelly har netop udtalt, at den er færdig skrevet.

11. September 2010:

Michael Connelly – Den enes død

Efter lidt detektivarbejde dukkede forsiden til Den Enes Død endelig op i et katalog fra forlaget Klim. Står stadig til udgivelse d. 30 september i år. Samtidig er Echo Park blevet udgivet i Pocket udgave.

7. Juli 2010:

Det burde jo ikke komme bag på nogen, at inden The Reversal er udkommet, så er Michael Connelly allerede igang med næste bog. Han skulle have læst en del europæiske og sydafrikansk krimier, og er den vej blevet inspireret til at blande økonomi og politik ind i sin kommende bog. En husejer dræber en bankansat, der pga den økonomiske krise vil overtage hendes hjem…..

3. Juni 2010:

Ikke meget nyt på Connelly fronten. Den engelske udgave af The Reversal fik dog endelig et cover. Udkommer d. 14. oktober. Den Enes Død, der ifølge Klim skulle kunne leveres sidst i september, har derimod ikke noget cover endnu.

4. Maj 2010:

Spændende læsning i LA Times, hvor Michael Connelly i sin tid arbejdede som journalist. De har lavet en god historie om, hvordan Connelly researcher sin næste bog. Læs mere her. Med historien følger en række billeder, som kan ses her. Billedet til højre er fra Woodrow Wilson Drive, hvor Connelly står ved stålfundamentet til det hus, han senere gjorde til Harry Bosch’ hjem.

Det ser ud til, at der stadig er liv i filmatiseringen af Limousineadvokaten. Tommy Lee Jones er desværre ude af projektet, men nye navne der er blevet tilført er bl.a Marisa Tomei (The Wrestler) og William H. Macy (Fargo). Læs mere her og her.

1. Marts 2010:

Klim har opdateret deres Connelly side, så man nu kan se en total liste over bøgerne, original titler, danske titler (i rigtig rækkefølge!), absolut en positiv udvikling! Det ser ud til, at de er gået væk fra ideen om at udgive The Scarecrow før The Brass Verdict, der nu har den danske titel: Den Enes Død. Ifølge flere danske netboghandlere står den til udgivelse d. 30. september i år. The Reversal, som Connelly er i gang med nu, bliver udgivet i USA 5. oktober og i England 14. oktober. Vi venter spændt…..

14. Januar 2010:

Michael Connelly – The ReversalDet forlyder desværre, at The Brass Verdict bliver sprunget over, og muligvis bliver The Scarecrow udgivet som den næste. Hvilken skæbne The Overlook får står hen i det uvisse…..
Connelly er godt i gang med den nye bog, der har fået arbejdstitlen ‘The Reversal’. Hvis alt går vel, skulle den udkomme til oktober.

14. Oktober 2009:

Næste bog fra Connelly bliver en Bosch/Haller bog. The Brass Verdict, som måske bliver den næste bog på dansk, var en Haller/Bosch bog, hvor man fik fortalt historien ud fra Haller’s synspunkt, mens den næste bliver ud fra Bosch’s synspunkt.

Det forlyder, at Tommy Lee Jones vil instruere og spille med i filmatiseringen af Limousineadvokaten.

29. September 2009:

Michael Connelly – Blodspor

Endnu en glædelig nyhed til os trofaste Connelly læsere/samlere: Blodspor er netop genoptrykt og udgivet af Forum, der er en del af Rosinante & Co. Bogen kan bl.a. købes i Kvickly. Så er der kun 4 bøger tilbage, på den trælse liste for udsolgte Connelly klassikere: Den Sidste Prærieulv, De Parallelle Mord, Mafiaspil og Engleruten. Jeg har opfordret Rosinante/Forum til at genoptrykke dem, så vi krydser fingre……

17. September 2009:

Ganske overraskende modtog jeg mit eksemplar af Limousineadvokaten en uge før udgivelsesdatoen. Dejligt for en gangs skyld at få en Connelly bog i indbunden udgave. Har altid undret mig, at man skulle give 299,- for en hæftet udgave, og ca. et halvt år senere har man kunnet købe en indbunden udgave til 169,-.

31. August 2009:

Michael Connelly – Limousineadvokaten

Så er Limousineadvokaten lige på trapperne. Udgives ifølge Klims hjemmeside d. 25/9-2009.

5. August 2009:

Michael Connelly – Nine Dragons

Nine Dragons udkommer d. 1. oktober i England og d. 13. oktober i USA og kan bestilles på bla. Amazons engelske side. Harry Bosch er på nye udfordringer i Hong Kong. Forhåbentligt udkommer Limousineadvokaten som lovet d. 30/9 i år, mens vi nok skal vente 4-5 år før vi ser Nine Dragons i en dansk oversættelse, hvis der udkommer én Connelly bog om året på dansk. Husk at tjekke Connellys egen hjemmeside, der har fået nyt forum, samt facebook siden, hvor der er mange nyttige links og nyheder. Links findes her. Ser ud til at blive et dejligt efterår med to stærke udgivelser!

17. Maj 2009:

Michael Connelly – The Scarecrow

Så dumpede The Scarecrow i postkassen, købt på Amazon til sølle 150 kr. i en flot hardcover udgave, og Danmark er kommet endnu en Connelly bog bagud. Desværre ser det ikke ud til, at Danmark er stor nok til to Connelly bøger om året, Limousineadvokaten er i hvertfald udskudt til 30/9-2009. Med den fart Connelly skriver bøger, og den fart Klim udgiver hans bøger, så vil der gå rigtig mange år, før vi får en komplet Connelly samling på dansk. Jeg ved ikke hvor meget PR Connellys bøger får i Danmark, men hvis man googler Limousineadvokaten, så får man pt. 2 brugbare hits: www.michaelconnelly.dk. Bogen hedder fortsat Djævelens Advokat, både på Klims egen hjemmeside, og hos flere boghandlere…..Man kan kun håbe, at filmatiseringen af bogen vil sætte skub i Connellys popularitet i Danmark………

7. April 2009:

The Lincoln Lawyer, der måske kommer til at hedde Limousineadvokaten på dansk, skal filmatiseres med Matthew McConaughey i hovedrollen som Mickey Haller. Det bliver altså den anden Connelly filmatisering, efter Clint Eastwoods Blood Work (Blodspor). Vildfaren Måne (Void Moon) står også til at blive udgivet som film i 2009, men ifølge imdb.com er der ikke fundet skuespillere endnu. Læs om The Lincoln Lawyer her og Void Moon her.

27. Marts 2009:

The Scarecrow udkommer 12. maj i England og 26 maj i USA. 9 Dragons udkommer 13. oktober i USA. Den er med Harry Bosch og Eleanor Wish og noget af handlingen foregår i Hong Kong.

26. Februar 2009:

Djævelens advokat (The Lincoln Lawyer) skifter titel til Limousineadvokaten, men skulle fortsat udkomme d. 30. april 2009. Sidst på året skulle The Brass Verdict udkomme. Mulig titel: Den magiske kugle.

8. Februar 2009:

Michael Connelly er allerede igang med næste Bosch bog, der muligvis udkommer sidst på året i USA. Arbejdstitlen er ‘9 Dragons’.

11. December 2008:

Djævelens advokat, som blev den danske titel på ‘The Lincoln Lawyer’, står til at udkomme d. 30. april 2009.

4. November 2008: (opdateret 23/11-2008)

Echo Park er udkommet og kan købes hos Forlaget Klim til nedsat pris, indtil 1/12-2008. The Lincoln Lawyer er i oversættelse, så vi kan håbe den kommer til foråret 2009!? Den danske titel bliver Djævelens Advokat, og bogen kan allerede nu forudbestilles hos flere boghandlere. Herfter bliver det The Brass Verdict og dernæst The Overlook. Bøgerne bliver altså ikke udgivet i kronologisk rækkefølge, men trods alt godt, at de bliver oversat!

25. Oktober 2008:

Michael Connelly håber at udgive hele to bøger i 2009. Den første kommer til maj i USA og hedder ‘The Scarecrow’. Den er med Jack McEvoy og Rachel Walling, hovedpersonerne fra ‘De Parallelle Mord’. Den anden bog bliver en Harry Bosch bog.

21.Oktober 2008:

Michael Connellys nye bog, ‘The Brass Verdict’ er netop udkommet i USA. I den anledning har man udskrevet en konkurrence på hans egen hjemmeside. De første 1200 læsere der uploader et billede af sig selv, mens man læser ‘The Brass Verdict’, modtager en special gave: En dybdegående profil af Harry Bosch og Mickey Haller, skrevet af Michael Connelly. Læs mere her.

Hvis man har en facebook profil, kan man blive medlem af Michael Connelly Books. Her kan man debattere, stille spørgsmål samt møde andre Connelly læsere. Se mere her.